сряда, 9 декември 2009 г.

почти заминала

заминавам след половин час и вече ще изгърмя от нетърпение.

в следващите дни при благодатни уай-фай условия ви обещавамда намирате тук дневник и снимки от пътуването ни до Копенхген и обратно и чудесата на Климатичната конференция и обкръжилите я активисти.

а вие не забравяйте за тeзи възможности да кажете на делегатите в Копенхаген какво очаквате от тях :

"10.12. от 09.00 ч. - Национална конференция на ИГ Пасивни сгради България, където представители от WWF ще запознаят гостите с темата – Климатичните промени, мерки за реакция на човечеството в строителството. Конференцията официално ще бъде открита от Министър Росен Плевенлиев .

12.12. - от 10.00 до 16.00 ч. във връзка с честването на международния ден за Борба с изменението на климата „СПАСИ ЗЕМЯТА“ в Южен парк откъм централния вход ЕС За Земята ще проведе поредица от дейности, посветени на срещата в Копенхаген и политиките за смекчаване последиците от климатичните промени. Ще се акцентира на прости и достъпни мерки, които всеки би могъл да направи за намаляване на парниковите емисии. Ще има много и разнообразни игри за младите участници в честването на празника, ще има изложби посветени на темата за климата, както и мн. Други спортни прояви на открито, като упражнения под ръководството на опитни фитнес инструктори или колоездене.

12.12 – от 17.30 ч. на Моста на влюбените ще се проведе символично бдение със свещи под надслова: Светът се събира – ние също! Бдение за действие. Акцията е спонтанно организирана от активни граждани, които имат отношение по проблема за промените в климата.

16.12. от 09.30 ч. Ежеседмичния сутрешен протест пред Министерски на „Граждани за Рила“ отново ще мине под наслова на конференцията за климата в Копенхаген и гражданския, както и под мотото – Има ли място за нови ски курорти в България в конфликт с природата и при липсата на достатъчно сняг и затоплящ се климат.

18.12. от 11.30 до 16.00 ч -WWF съвместно с НБУ организира информационно опознавателен ден за студените от НБУ във връзка с климата и проблемите с околната среда. Студенти от обучаващи се в университета ще инициират и популяризират философските мисли за опазване на природата.

Повече информация за позициите, които ще защитават различните държави, правителства и междуправителствени обединения, можете да видите тук: http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/8345343.stm

Повече информация и какво може да направи всеки от нас, можете да намерите на сайта на Коалиция за климата България: http://climatebg.org/

Коалиция за климата – България е основана преди 8 години от 12 български неправителствени организации. Цел на коалицията е да даде гласност на проблемите, свързани с промените в климата, както и да популяризира действия, свързани с намаляване на човешкото въздействие върху тях. Коалицията работи с държавни институции и стопански организации с искане за по-радикални мерки в борба за намаляване последиците от човешката дейност. "

това е от пресрелийза, и сигурно ще го срещнете и другаде...

Няма коментари: