четвъртък, 29 ноември 2007 г.

Краш 2007

Докато се занимавах с куп глупости днес, ужасът се ре развихрил с пълна сила. На заседанието на МС са изкарали Рила-буфер, и н.Емине от Натура 2000, събрал се е може би флеш моб протест в седем вечерта, само че мен никой не ми прати есемес. За решението разбрах от новините.
Това не е отчаяние, защото просто отказвам да повярвам, не е възможно тази дивотия да се случва наистина, нали?! Може би хората са се събрали, видяли са се и сега пият чай на Бенковски. Може би като някаква група за самопомощ споделят гнева и тъгата си. А кой знае, може и вече да строят барикади, просто да не са ги хванали на време за ранните новини.
Просто тази гадост ме сварва тотално откъсната и, надявам се, никой друг не се чувства така.
И какво ще правим от тук нататък?

1 коментар:

Unknown каза...

Верно е свинщина, даже аз спрях да пиша за високите сини планини и моретата в блога си избълвах 3 страници коментари:
http://naokolo.blogspot.com/2007/11/2911.html
А пък в чайната си говорихме общи приказки, но има и конкретен план за неща за друга и по-другата седмица.
Ще се организира искане на екологическо убежище в страна с нормална политика по опазване на природата, малко по-нататък ще има и гала-вечер, на която ще се обяви закриване на Държавата :).. виж по мейлинг листите- сигурно пуснаха инфо вече.
А самото решение на проблема е в ръцете на едни други хора, които могат да оказват политически натиск на корумпираното ни правителство, да ги плашат с ЕС санкции, и да информират европейските комисии колко подло нащо правителство се опитва да изиграе европейското законодателство по Натура.. тва е, този път проблема няма да се реши с викане по улиците :(