понеделник, 22 юни 2009 г.

Докато ние купонясваме

Докато нас ни е носила фестивалната еуфория на Парк Лайв, ето какво се е случвало по света. Това е връзка към блога, който Янина Танева е направила специално за да предава новините от Иран, така както изглеждат те за нейните приятели от гр.Исфахан. Надявам се от уста на уста и от мрежа на мрежа, разказът и снимките на няколко души, които трябва да останат анонимни за да оцелеят (и да, имам предвид съвсем буквално да оцелеят) да бъдат видени от всеки.

Защото ужасът, който в момента залива Иран не може да остане затворен в границите на ислямската страна, и защото е дълг на всеки, който вярва в човещината, ценността на живота и свободата на мисълта да изрази своята солидарност с младите иранци, които в момента рискуват животите си за малко свобода.

Надявам се и други от вас да разпространят мълвата, да пишат на Външно Министерство и на посолството ни в Техеран - едно от малкото посолства в Иранската столица, което в момента не дава убежище на ранени протестиращи, обричайки ги по този начин на смърт.

пп : и не гледайте това видео, освен ако сте сигурни че можете да го понесете. В него умира младо момиче от протестиращите, застреляно от далече със снайпер. Аз лично направих грешката да го гледам, и от един час не мога да спра да плача.

Няма коментари: