четвъртък, 15 януари 2009 г.

протестите продължават - днес трябва да се покажем цивилизовани!

Вчера слава богу не се докопах до интернет достатъчно скоро, за да излея цялата горчилка, която насъбрах след мизерията пред Парламента. Слава богу, защото май я преболедувах, мина ми пълното обезверяване, което ме беше сполетяло. За това, вместо да ви разправям личните си впечатления, които този път напълно съвпадат с новините (да, ситуацията вчера беше отразена вярно от водещите медии), ще препечатам това:

Mирен седящ протест

10.30, 15.01.2009

ЗА горите, но СРЕЩУ насилието

Днес, 14.01.2009, ние излязохме пред Народното събрание за държава без корупция, беззаконие и унищожаване на уникален човешки, интелектуален и природен ресурс. Настоявахме за адекватен Закон за горите, който да опази ГОРИТЕ да бъдат ГОРИ.

Вместо участници в мирен протест, се озовахме в сценарий, който целеше да уплаши и спре гражданските прояви на цената на побоища и пролята кръв. Провокатори имаше, но полицията
не
съдейства на организаторите и комендантите на протеста за спиране на техните действия.

Възмутени сме и сме ужасени от насилието и полицейския произвол, но няма да се поддадем нито на полицията, нито на провокаторите. Протестът продължава до изпълняване на нашите искания.

Искаме Закона за горите да се гласува още утре, 15.01.2009, като бъдат изпълнение ВСИЧКИ наши искания (http://forthenature.org/documents/471)

Бъдете с нас!

Ще протестираме седнали, с мълчание,

Да покажем, че идваме с мир, че не се страхуваме и няма да се примирим. Самите ние да бъдем пример, че агресията не може да продължава да управлява нашето общество!

Инструкции:

  • носете си шалтета/найлони за сядане

  • носете копия от конституцията (продава се в книжарниците, струва 1-2 лв), които ще четем седнали, в мълчание.

Да припомним нашите права на управляващите и всички с агресивно поведение. Няма сценарий, който да попречи на пробуждането на гражданското общество.

Можете да ни подкрепите онлайн на http://feelfriendly.com

Отново разпространяваме кода за поведение по време на протестите: http://forthenature.org/news/562

За жалост не мога да съм част от днешния протест, виртуално обаче вече съм там.
Дано успеем, и дано се пазим от вълните отвращение, които подобни на вчерашната изцепки предизвикват в явно твърде наивните ни душици...

Няма коментари: