четвъртък, 17 януари 2008 г.

интересни времена - 3, 4, 5...



Напоследък живота се случва с такава скорост, че направо нямам време да пиша.


Случват се неща, неща, неща - искам да пиша за Баклава, за Путин и протестите, за Странджа и това как секли в парка, за още политика, за двете си училища, за детето Мартин, за всичко всичко, а дори и нямам време да намеря линкове, камо ли да коментирам.


За това ще ви кажа само за протеста на 23-ти, тоест и това даже няма да ви кажа, направо ще го копирам от и-мейла си :


Здравейте приятели, "Гражданско сдружение за Рила" организирасветлинно шествие в защита на природата. Вижте поканата по-долу!ИСКАМЕ СИ ПЛАНИНАТА ЖИВА!КУКЕРИ, ПЕЩЕРНЯЦИ, ПЛАНИНАРИ, СКИОРИ, СНОУБОРДИСТИ,АЛПИНИСТИ, ОПТИМИСТИ...23.01.2008 (сряда)начало: 17.30ч. – паметника на св. Климент Охридски(градинката между СУ и Парламента)18.30ч. – среща с кукерите на МавзолеяПонякога планината се ражда в мен,като малко дете и плаче...прерязвам й пъпната връв,сетне я пускам да израствас високи и снежни била – до небето..!С вечерно светлинно шествие с челници и в пълна екипировка:карбидки, каски, раници, ски, щеки, сноуборд или каквото другоползвате да опознавате планината (моля, без пикели и сечива) даосветим заедно нощните софийски улици, за да донесем светлина по пътяна заблудената ни държава, която унищожава единственото си истинскобогатство: нашата природа !ПОВОДЪТ СА ПРОЕКТИТЕ ЗА ОБЕЗЛИЧАВАНЕТО И БЕТОНИРАНЕТО НА СЕДЕМТЕРИЛСКИ ЕЗЕРА, а причината, че такива проекти има за всяка планина вБългария!Защото те е грижа за нашите планини и не искаш повече язви катоБанско! Вярваме, че ще доведеш целия си пещерен/ катерачески клуб,приятелите и роднините си, и всички на които им пука!Мощна група кукери ще ни помогне да прогоним тъмните сили отдържавното управление, защото всички знаем, че живите традиции искатжива природа!ТЕ хищно са си наточили зъбите за планината и кой, ако не ние, може даспре това?Не се ослушвай! Идвай и си носи челника!forthenature.org * iskampriroda.org


Очевидно трябва да настъпи засуха откъм събития за да осмисля и опиша всичко, но животът ми напоследък е станам по-скоро наводнителен отколкото напоителен...


и лека нощ.
Два часа по-късно ще трябва да добавя : днес бях на два от трите протеста срещу Путин, изпуснах само този, край който всъщност е минал кортежът.
На първия - на обяд, да же снимах, но имаше много мъничко хора, куките пречеха на останалите да се съберат, държаха ги по различни тротоари около орлов мост. На втория имаше разни речи и прожектори, но зад загражденията за строежа на спирката на метрото до Кристал, малката тълпица (може би към 500 души, повечето над 40годишни) остана изолирана. С Глиги си говорихме, че от приятелчетата ни анархисти няма никой, ама абсолютно никой, сигурно наистина са анти-буш заради модата, щом не изпитват същото към Путин.

Няма коментари: