сряда, 19 декември 2007 г.

Култова еко-акция

Еми, не просто не мога да не споделя с вас това малко напомня на нашите строежи от кашони, но е далеч по-яко... Помня, че мечтаехме да направим такова зазиждане лятото, но за жалост нямаме нито организацията нито ресурсите на Грийнпийс.
Все пак някой го е извършил, и всички мислим в една насока, нали?

2 коментара:

Анонимен каза...

Да, ама Greenpeace смърдят като организация, а ние ако зидаме, ще ни разгонят веднага от органите на "реда"

Unknown каза...

не знам дали 'смърдят' като организация, но определено знаят какво правят и са постигнали доста.
А повода за въпросната акция е толкова сериозен, че направо са ги пощадили като само са ги зазидали в сградата. Любимото ни ЕС, което така самоотвержено защитава природата в Европа , е един от най-големите унищожители на океаните, всяка година плащаме стотици милиони евро такси на бедни африкански държави , за да могат европейски риболовни флотилии безконтролно да изловяват и последните неунищожени рибни популации.. Положението е невероятно зле, мащабите на унищожението в световния океан са несравнимо по-големи и от най-бруталните сечи и унищожения на сушата.. само дето обикновенния човек не знае и не вижда какво става под водата :(.. Чета сега една много ценна книжка за случващото се в океаните ни.. ето я:
http://www.amazon.co.uk/End-Line-Overfishing-Changing-World/dp/0091897815/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1198241959&sr=1-1
( прочети увода само да видиш за какво става дума )