петък, 22 февруари 2008 г.

Созопол като новия слънчев бряг и гоолямото надрусване

Малоумният кмет на Созопол Рейзи рекламира проектът за пълно застрояване от Черноморец до Дюни с тези думи. Явно за него слънчев бряг не е нарицателно за хаотично, злокачествено (хм... злокачествено, направо туморно), грозно, безмислено строителство. Интересно, но дори местните собственици по Черноморието твърдят, че при тях "няма да стане нов слънчев бряг", и отдавна вече искат нещо друго.

Естествено, ако някой иска да развива размера на джобовете си, а не туризма, Слънчев Бряг е перфектната схема. Взимай парите и бягай, нали така?

Нов Слънчев Бряг

Извън това, за да се посмеем малко обърнете внимание на статията Надрусаният Блогър от в.Дума. В нея нито веднъж не се споменават блогъри, блогове или надрусване от какъвто и да било тип. Това ме кара да си мисля, че името на автора и заглавието на материяла по случайност са сменили местата си (знаете, такива грешки се допускат лесно, особено ако пишещият се рее в едни по-приятни светове). Та кой бил надрусан в крайна сметка?

Междувременно, като говорим за надрусване, инвеститорът в хотела, който строят на пясъка в бившия къмпинг Веселие, не можа да се въздържи и в репортажът на БТВ, който ясно показваше, че хотелът е на самия плаж и въпреки това има разрешителни за строеж, просто трябваше да спомене, че "еколозите", подали сигнал, са непременно нудисти, и даже май не само това, ами той бил намерил спринцовки при започването на строежа (сигурно докато собственоръчно е копал основите някоя тъмна нощ, защото ДНСК, са го посъветвали да работи тихомълком). Тръпнем и чакаме становището на НИПК дали спринцовките не са част от некропол и нужни ли са разкопки, които може би ще замразят строежа на фаза петият от общо два разрешени етажа.

Все пак, изненадващо е, че две години след като Евгения Генчева лансира спринцовките като PR, фразата все още е вървежна, "еколозите" все още са лошите наркомани, а цялото ни Черноморие се застроява от край до край за да осигури евтина леглова база за бедния европейски нарко и алко туризъм. Както е тръгнало скоро ще може да се летува и скуотва съвсем безплатно в новопостроените, запуснати панелни комплекси по морето, стига разбира се сами да носим спринцовките си.

Междувременно пиянството или друга някаква интоксикация на един народ, изкара вчера около пет хиляди души пред парламента. Бате Бойко им беше дал разрешително до десет, за да е сигурен, че ще му остане време да тупа гърди пред тях. (така е то когато един неуспешен кмет много държи да стане още по-неуспешен премиер) Бате Болен се представи с типичните за него спазми и бяла пяна излиаше от утата му, а Бате Сергей, колкото и да ми е отвратителен, скрит на сигурно зад дебелите врати на парламента направи една доста точна прогноза за хипотетичното алтернативно правителство. Не ме разбирайте погрешно, нали, ясно е, че и аз мразя това правителство. Гледайте кадрите от вчера по някоя телевизия и ще разберете, защо въпреки това не искам да пада - тези хораса нашата алтернатива.