събота, 31 май 2008 г.

Критикъл Мас



Снимките са малко и кофти, защото това шествие беше само велосипедно, движехме се бързо, по платната с колите и нямах много време да снимам... Боян дойде пеша и в един момент тотално ни изгуби, но сто на сто е направил снимки хубави, така че проверявайте профила му от време на време.

Самото шествие летя със скоростта на светлината по софийските улици - обиколихме целия "широк център" за около час и половина, и макар да бяхме максимум стотина цяла софия ни забеляза. В един момент на Патриарх Евтимий едно момче щяха да го арестуват, но дружно измолихме полицията да го пусне, а после даже им ръкопляскахме. На Евлоги Георгиев изгасихме случайно запалено от фас дърво. Към колоната ни се присъединяваха деца, които иначе не биха дръзнали да излязат на улицата с колелата си.
Преди старта, хората тихомълком се събират на Ариана.
Някои се опитаха да се включат на блейдове, но твърде много улици в София са павирани...Кака П. (която внимателно охранява анонимността си) "говори с човека", докато всички звънкаме със звънци пред, естествено неработещата, Софийска Община.
По уговорка нямаше лозунги и банери но всички викахме "вело алеи" и хората от градския транспорт май ни се кефеха... Другия последен петък на месеца пак! Пада се 27 юни, 18:30 на Ариана.
Това се получава когато караш и снимаш едновременно (йенд, нау, клас, сит даун, йенд уир гоинг ту талк абаут йекспресионизм!)

Бат Бойко тича от Невски до Зоопарка за да се отдаде на политика в естествена среда

Обичам zagrada.bg защото понякога им е толкова трудно да прикрият какво точно мислят за нашия супер-кмет. От тези два репортажа излиза, че свърх-човекът е побягнал от празника на бягането за да иде да говори за политика прис себеподобните си в зоопарка. Да ви е сладко...
http://www.zagrada.bg/show.php?storyid=504178
http://www.zagrada.bg/show.php?storyid=504203