вторник, 15 януари 2008 г.

Градоустройствен план за Странджа?!

Новият план за странджанската брегова ивица си е направо градоустройствен - идеята на Община Царево е да изкара цялото крайбрежие от природния парк и да го застрои, като "компенсира" със повече земи в западна Странджа. По този начин любимият ни Петко Арнаудов не само ще озакони прословутата Златна Перла, но и ще отвори вратата на всеки друг строител на съвременна България (която дори според началните си соц-планове от 50те се състои от панели, значи сещайте се на къде вървим).

Вчера на Зелен Университет - дискусиите, организирани всеки понеделник от Юнеко, някой пусна новия черноморски лаф: "една котка може да стигне по покривите от Равда до Шабла". За късмет, това все още важи само за Северното Черноморие - именно защото в китайската стена на южното има една голяма пукнатина - Странджа.

На 11.01 в Царево е имало обществено обсъждане на новия ОУП, където всички - и местните, и придошлите специално за обсъждането природозащитници са скочили срещо проекта. Дали община Царево ще посмее да го приеме при толкова силно обществено неодобрение? До колкото познаваме предишната й политика - и още как.