четвъртък, 24 януари 2008 г.

Голямата Януарска Акция



Струваше си човек да настине вчера на шествието! Имаше поне 2000 души, джангър до небето, челници и карбидки (имах даже шанса да разбера какво точно значи тази дума - нещо като газов челник окомплектован с малка бутилчица гориво, която виси на кръста и задължително цапа панталони). Имаше музика, танци и пойове, имаше телевизии и вестници, а хората от трамваите ни махаха. Днес медиите са пълни с горе-долу адекватни репортажи, освен фокус де, за които най-важно от всичко е това, че ние сме забавили няколко трамвая, и сме свирили на хм... тамбури, което, мили фокусници, не е същото като тарамбуки ама нейсе, така че не виждам много смисъл да ви засипвам с фактология (които и да сте, ако изобщо ви има), по-добре да ви разкажа собствените си впечатления.

Всъщност, преди това имаше един момент, някъде към два следобяд, когато кукерите ни придружиха до МОСВ, и по пътя всичко живо изскачаше по врати и прозорци за да ги види, и всеки с когото се разминавахме ни се усмихваше. После се правихме на медии (аз и Таня де, Георги Кожухаров си е медия) за да снимаме от третия егаж на градската библиотека, където съм така безсрамно задлъжняла, как пещерняците от Под Ръба висят от балкона на адвокатска кантора до министерството заедно с огромен оранжев плакат 10х6м. Транспаранта са го рисували и сушили Златна и Геника, и Момчил цяла нощ, и не мога да си представя как точно са го качили в такси от Княжево до центъра, но някак го докараха, с леко закъснение, и той вися и беше грандиозен, май никога не сме имали толкова голям преди.

Същия този транспарант го носеха поне десет души едновременно на шествието, което беше голямо, голямо, голямо и можеше да си позволи десет души на транспарант без да оредее. Можеше да се точи по Витошка, вместо да се разтвори между останалите минувачи, можеше да вдижа достатъчно шум на ларгото, без да заглъхне по жълтите павета. Можеше много неща.
(Пацата : можем да се премятаме и да въртим пойове едновременно)

И май вече можем много неща а?

ПП: малко снимки качих на forthenature.org - линка е горе. Всички останали са в пикаса.